7 december Fridah - bloggaren som drömmer om storstan

Vad drömde du om när du var 15 år?
Fridah Jönsson drömmer om livet i storstan. Hon är 15 år och bor i Leksand i Dalarna. Där skriver hon bland annat på sin blogg på internet. Den handlar om henne, om musik och kompisar och alla hennes förebilder.

Bloggen har gjort att Fridah får skriva krönikor i lokaltidningen och fått kontakt med Linda Skugge.
- Jag drömmer om att bo i Stockholm och jobba där som journalist. I alla fall inte bo här, bo i en större stad, helst Stockholm. Där vill jag hänga. För de som jag vill hänga med hänger där, säger Fridah.

Dokumentären handlar om Fridahs drömmar. Hur ser livet ut om några år, varför vill hon flytta från Leksand och varför har hon så dåligt självförtroende? Vi får också följa med Fridah till Stockholm där hon träffar en av sina förebilder.

Jag som har följt Fridah heter Peter Johansson och jobbar vid Sveriges Radio Dalarna. I vanliga fall jobbar jag som reporter och nyhetsuppläsare på våran nyhetsredaktion. Att göra en dokumentär var en helt ny utmaning för mig. Men något som jag velat göra länge. Och när jag började läsa Fridahs blogg så föddes tanken att uppmärksamma henne på något sätt. Jag är 27 år och kommer ihåg hur det var att gå på gymnasiet. Jag minns osäkerheten, nervositeten och det dåliga självförtroendet. Och drömmarna. Jag kan identifiera mig med Fridah i många situationer, det tror jag många kan.