Torsdag 18 september

Ida Westin från Kramfors vill äntligen gå i skolan - då stoppas hon av kommunen. Tambwe Mesche flydde Kongo och Uganda och bor numera i Örnsköldsvik. I flera år har han kämpat för att återförena sin familj. Hör mer av dessa historier i Efter tre med Lotte Nord.

15.07: I veckan presenterade Rädda Barnen en rapport om flyktingbarns situation i Sverige. Ett av dessa barn är Tambwe Meshe i Örnsköldsvik. Idag är han 19 år och bor med sin pappa och flera av sina syskon i Örnsköldsvik, men
berättelsen om Tambwes liv börjar i Kongo, där han föddes. (reporter Ci Holmgren)

15.17: Rädda Barnen har fått många telefonsamtal om just splittrade familjer - du hör Sanna Vestin, samordnare på Rädda Barnen intervjuas av P1-Morgons Lasse Johansson.

Migrationsminister Tobias Billström (m) hörs senare i programmet, efter 17.

15.37: Ida del 1: 16-åriga Ida Westin från Ullånger har inte har gått i skolan på flera år. Totalt har hon bara gått en termin av högstadiet. Resten av tiden har hon vägrat gå till skolan. Nu i höst såg det ut att kunna lösa sig för nu hade 16-åriga Ida kommit på vad hon vill göra. Men regelverket sätter stopp för hennes fortsatta studier på Nordviksskolan. (reporter Ulla Öhman)

15.45: Ida del 2: Micael Melander sitter i direktionen för Ådalens gymnasieskola och han är också vice ordförande, socialdemokrat, i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden i Kramfors - och nej, Ida får inte fortsätta på Nordvik. Regler är till för att följas, inget undantag för Ida Westin. (reporter Ulla Öhman)

Vad tycker du: Regler är till för att följas? Skolan måste vara mer flexibel? Ring vår bandspelare: 060 - 66 62 51.

16:12: Hockeyfeber 1: Nedsläpp i kväll för ”våra” lag i länet. Vår man nära isen är Radiosportens Christer Jonasson om Modos möjligheter.

16.22: Hockeyfeber 2: ... och hur ser Timrås chanser ut?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få koll på länet....

16.45: Ekot

Migrationsminister Tobias Billström hörs någon gång efter 17 angående familjesplittring för flyktingar. Se 15.07 och 15.17.

17.05: Anna Olofsson (s), Sundsvall, satsar på att ta plats i
EU-parlamentet nästa år. Varför - och vad vill hon? Hur ser hon på Lissabonfördraget? Ska vi införa euron? (studio)

17.12: Det finns fler som vill ta plats i parlamentet -
sverigedemokraterna. Hur hanterar media detta lilla parti, som att döma av opinionsmätningarna får allt större stöd. Björn Häger, journalist, författare och forskare (studio).

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)