Arboga

(m)-ledningen anklagas för toppstyrning

Moderaterna i Arboga protesterar nu mot den egna partiledningens hantering av FRA-lagen. I ett brev till den moderata partistyrelsen skriver de att de är förvånade, besvikna och ilskna och att partiets trovärdighet har skadats allvarligt.

I brevet till den moderata partistyrelsen skriver styrelsen fär Arboga-moderaterna att de är förvånade, besvikna och ilskna över hur det gick till när FRA-lagen klubbades och över hur den borgerliga och moderata kritiken hanterades av partiledningen.

– Man har ju knappt bemött kritiken och man har avfärdat den som folk som är okunniga, och det känns ju lite konstigt när det är ganska tunga debattörer som går emot lagen, säger Peter Wahlström, ordförande i Arboga-moderaternas styrelse.

Arboga-moderaterna skriver i sitt brev till partiledningen bland annat att toppstyrning, ovilja och dövhet för avvikande åsikter allvarligt har skadat partiets trovärdighet.

Peter Wahlström är själv motståndare till FRA-lagen, men i Arbogamoderaternas styrelse är det både anhängare och motståndare - och de som inte valt sida - som gemensamt protesterar mot partiledningens sätt att hantera FRA-frågan.

I brevet skriver man att partiledningen innan lagen klubbades borde ha varit lyhörd för den massiva kritiken från experter och från moderata och andra borgerliga förtroendevalda, och i det läget stoppat lagen för att jobba fram ett nytt förslag som alla kunde acceptera.

Peter Wahlström tycker att partiledningen borde backa i det läge som är nu:

– Nu bör man ta en diskussion, de här tilläggsgrejerna som kanske kommer nu, de kommer nog kanske inte att bli tillräckliga för att blidka båda sidor.

– Så det bästa vore väl om man tog tag i det här, stoppade lagen och gjorde något nytt i stället som båda sidor kan köpa, säger Peter Wahlström till P4 Västmanland.

Patrik Åström
patrik.astrom@sr.se