Fredag den 19 september

Vampyrer, vegetarianer och en närradiostation som plötsligt dominerade P4:as morgonsändning - det är det som satte färg på den här fredagen.

I 15 år har Ulkojärvi närradio tagit över P1:s sändningar vid väl valda tillfällen. På lördag är det dags igen; premiär för 10 nya hisnande avsnitt, med närradiostationen där vi alla kan känna igen oss.

Svante Lindqvist och Hasse Alatalo förde med sig en positiv energi som gjorde det svårt att behålla direktsändnings-koncentrationen i P4.

Och så undrar man förstås hur mycket Radio Norrbottens lokala sändningar dagligen inspirerar manusförfattarna och aktörerna, som driver kärleksfullt med välbekant företeelser i den här landsänden - och inte drar sig för humoristiska kängor riktade mot Stureplans-hållet. (8.40)

Igår torsdag, var det förhandsvisning av filmen ”Låt den rätte komma in”, med Per Ragnar i en av de tunga rollerna. Han gästade morgonstudion och förklarade det fullständigt logiska i att Sveriges mest kände vegetarian spelar en vampyr-pappa. (9.10)

Skrock bygger inte heller på logik och Stefan Skuggan Nilsson, som ikväll ska coacha Norrbottens TV-pucklag delade med sig av sina bästa personliga tips för framgång på isen. Värdefulla tips som du inte vill missa så lyssna gärna igen...(7.45) 

För övrigt vill jag bara tack för den här veckan och så håller jag tummarna för länets konståkningsstjärna Alexander Majorov, som på lördag åker sitt friprogram på en Junior Grand Prix tävling i Tjeckien. Han ligger för närvarande på sjätte plats i stenhård internationell konkurrens. Kul för Sascha som är tillbaks på isen efter förra säsongen som förstördes av en ryggskada.

Lena