Landshövdingens make vill ha ersättning

Örebro läns nya landshövding Rose-Marie Frebrans make Hans Gunnar Frebran tycker att han borde få ersättning från Länsstyrelsen för sin nya roll som landshövdingens man.

Hans Gunnar Frebran är arkitekt och egenföretagare. Han har redan varit med på tre olika invigningar som landshövdingemake. Nu ska han vara med på den så kallade Eriksgatan, där alla länets kommuner ska få besök av nya landshövdingen, innan paret Frebran flyttar in på Örebro slott.

Hans Gunnar Frebran har redan varit med på tre olika invigningar som landshövdingemake. Nu ska han vara med på den så kallade Eriksgatan, där alla länets kommuner ska få besök av nya landshövdingen, innan paret Frebran flyttar in på Örebro slott.

Hans Gunnar Frebran tycker det är rimligt att se honom som en del av ett landshövdingepar för Örebro län.

En som tidigare fått ersättning som maka/make till en landshövding är Sören Gunnarssons hustru Susanne Michaelsen-Gunnarsson. Hon  fick 6 700 kronor i månaden för att hon organiserade representationen på slottet. Det säger Hans Gunnar Frebran att han också kommer att göra.

Länsstyrelsens medieansvarige, Sten Renglin, säger att Länsstyrelsen inte tagit ställning i frågan eftersom Hans Gunnar Frebran inte har kommit in med någon begäran om ersättning.