Svedala

Flygbuss hotas av nedläggning

Trots mycket marknadsföring har flygbussen från Svedala station till Malmös flygplats Sturup inte lyckats locka många resenärer.

Bussen har tidigare hotats av nedläggning, och nu finns risken att turerna kan dras in i samma veva som också flygbussen till och från Lund tvingas köra via Malmö på grund av få passagerare.

– Reklamen har framför allt riktats mot Österlen och tyvärr verkar det inte ha fått något genomslag ännu, vilket jag beklagar, säger Gunilla Nordgren (m), kommunstyrelsens ordförande i Svedala.

Sedan i mars förra året avgår flygbussen 26 gånger om dagen från Svedala mot Sturup. Det är ett samarbete mellan bland annat Luftfartsverket och flera olika kommuner, bland annat Ystad och Skurup.

Linjen har hela tiden gått med förlust, eftersom det är alltför få som åker med. Trots det har kommunerna satsat pengar. I våras drog man in på turerna och satte in extra pengar för att göra reklam för bussen. Omkring 50 000 kronor skulle Svedala gå in med, men inte ens det verkar hjälpa.

– Vågar man inte satsa får man heller ingenting gjort. Hade det lyckats hade alla hyllat oss. Det är fortfarande några månader kvar. Skam den som ger sig – tror man på en idé försöker man jobba för den, säger Gunilla Nordgren.