Tisdag 23 september

Vi rapporterar från ekonomiskt trängda SEKAB:s presskonferens. Vi frågar vad elever vid Sundsvalls gymnasium tycker om att skolorna i Göteborg nu skickar sms till föräldrarna när eleverna inte kommer till skolan.

Dessutom: Guldfynd i Ångetrakten, sundsvallsband i dansbandskamp och diskussioner om unga och internet med relationspanelen.

15.07: Mineraljägaren Sture Lund har hittat guld i trakten av Ånge. Vi följde med när Sture fick besök av Arne Sundberg från Sveriges geologiska undersökning, som kom för att undersöka fyndet. (Rep. Oskar Pierrou)

15.22: Idag presenteras vilka orkestrar som ska vara med SVT:s lördagssatsning Dansbandskampen. Finns möjligen något av alla sundsvallsband med?

15.37: Ett sms till föräldrarna när eleven skolkar. Den tjänsten inför Göteborg som första kommun i landet på sina gymnasieskolor. Det handlar om att få ökad närvaro på lektionerna.

15.45: Vad tycker elever och lärare i Sundsvall om en skola som direkt meddelar föräldrarna vid elevers frånvaro? Vår reporter Johanna Vackdahl träffar elever på Västermalm och Per Lindstrand, rektor för fordon, bygg och energi på Sundsvalls gymnasium.

16:12: Etanoltillverkaren SEKAB i Örnsköldsvik har det ekonomiskt knackigt. 14.00 idag håller företaget en presskonferens som Lennart Sundwall besöker. Hör vad som kommer ut av det här.

16.22: Kvällstipset lyder: Gå stavgång! Men hur långa ska egentligen stavarna vara? Vi frågar Lena Hamrén som leder stavgång i friluftsfrämjandets regi i Härnösand.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: När allt finns tillgängligt på nätet - förstår unga att ex barnporr är brottsligt, och förstår de konsekvenserna av att kanske inneha sådant på sin hårddisk? Relationspanelen pratar om unga och internet.

17.12: Relationspanelen är: Anders Collin, områdeschef failjeresursteamet i Sundsvall. Annelie Haglund, kurator Nivrenaskolan i Kvissleby. Ingher Nylander, diakon och familjerådgivare Svenska kyrkan i Härnösand.