Polisens bilder på misstänkte biltjuven

Polisen släpper nu bilder på den biltjuv som misstänks för mordförsök på en polisman i Östergötland. Mannen fångades av en övervakningskamera på en bensinstation i Tranås strax före händelsen efter att mannen smitit utan att betala.

– Vi vill ha hjälp med att få den här mannen identiferad, säger Benniet Henricson, kriminalinspektör vid östgötapolisen.

Det var i torsdags förra veckan som östgötapolisen försökte stoppa en stulen bil som smet från en trafikkontroll på riksväg 32. Under den efterföljande jakten ska biltjuven försökt köra över en av polismännen i Strålsnäs, utanför Boxholm. Gärningen rubriceras som mordförsök och i samband med händelsen avlossade en polisman skarpa skott mot bilens däck.

– Bilen är tillgripen i Jönköping och vi har haft bilder på mannen hos Jönköpingspolisen men vi har inte lyckats få mannen identifierad, säger Benniet Henricson.

Bilen ska ha stulits i Jönköping cirka tre dygn före mordförsöket. En passagerare i bilen, en 33-årig man från en ort utanför Nässjö, anhölls strax efteråt. Han har inte velat uppge vem föraren är och har släppts på fri fot. Nu vänder sig polisen till allmänheten för att få hjälp att identifiera biltjuven.


Jakob Kindesjö
jakob.kindesjo@sr.se

Läs mer: