Bollkunskap: Landslagsfloppar

Lyssnarna ger oss förslag på spelare som varit bra i sina klubblag men aldrig lyckats på samma sätt i landslaget.

Maila dina bidrag till Bollkunskap till fotboll@sr.se eller skicka sms till 722 50, skriv SRSPORT (mellanslag) följt av ditt bidrag.  

Lyssnarna har kommit med sina svar på frågan om spelare som floppat i landslaget.

BM i Hässleholm kommer med två förslag:
Jan Lill-Damma Mattsson, Öster IF, vann skytteligan 3 ggr överlägset. Proffs i Tyskland, lyckades aldrig i landslaget. Markus Rosenberg, lyckades mycket bra i HBK, sådär i MFF, hyfsat i Tyskland. Det bästa han gjort för landslaget var att filma en nedslagning från Christian Povlsen på Idrottsparken.”

Andra svenska namn som föreslagits är Anders Limpar och Zlatan Ibrahimovic.

Anders Klasson blickar internationellt och nämner spelare som Darren Anderton och Bernt Schuster.

Martin Samuelsson minns sommarens EM-slutspel och hämtar en klockren kandidat där.
Mario Gomez. Årets spelare i tysk fotboll. Öste in mål. Av många utsedd till favorit till skytteligatiteln inför EM 2008. Sedan var han med i turneringen endast på pappret. Frågan är om inte Tyskland hade haft en chans att vinna turneringen om man hade spelat in någon annan på hans plats från början. Allting tyder på att Mario har lurat hela tyska folket och egentligen har sina sympatier hos sina spanska anfäder trots allt.”

Den här veckan undrar vi vilka spelare genom tiderna har haft en kort formtopp och sedan försvunnit ur strålkastarljuset?

Bidra med dina förslag till fotboll@sr.se eller via sms till 722 50 (skriv SRSPORT, följt av mellanslag och din text). Sms-taxan är 3 kronor.

Radiosporten
fotboll@sr.se