NORRKÖPING

Strömlöst i Maxihuset

Uppdaterad version 17:40
En avgrävd elkabel orsakade ett stort strömavbrott i flera byggnader i Ingelsta i Norrköping. Maxihuset har varit utan ström nästan hela dagen och många kunder fick vända i dörren är butikerna inte kunde hålla öppet.

– Vad som hände var att tio minuter innan vi våra fackhandelsbutiker öppnades så blev det helt svart och det tog några minuter innan vi kunde lokalisera felet, berättar Kenneth Malmberg som är centrumledare i Maxihuset.

Strömavbrottet kom olägligt nog för köpmännen på självaste lönedagen och invigningsdagen för två butiker i huset. Ett fåtal butiker har kunnat hålla öppet men de flesta har varit stängda i väntan på strömmen

Ett tag var flera byggnader i området strömlösa, men under eftermiddagen var det enbart Maxihuset som var drabbat. Orsaken till avbrottet var att en kabel grävts av i samband med  ett byggarbete i området. Reparationer pågick under dagen och först klockan fem på eftermiddagen kom strömmen tillbaka.  

– Det är kassor, det är butiksjalusier, telefoner, det mesta som finns i en butik drivs av ström, säger Kenneth Malmberg. Vi står helt handlingsförlamade när sådant här händer.

Katarina Wahlström
katarina.wahlstrom@sr.se