Mjukis-FRA och hård uppfostran

Fredag 26 september

Två skolor i Västerås hotas, en vapenviftande tonåring från Köping lägger ut sig på Youtube och så tragedin med dödsskjutningen i Finland. Vad är det som händer egentligen? Och, framför allt, varför? 

Vi ställde frågan till Sara Holm Stålhand, barnombud i Västerås, (07.40) och sedan öppnade vi slussarna till Ring in. Åsikterna var många: ”Det var synd att vi slutat aga våra barn” tyckte någon, ”Vi vuxna vågar inte lägga oss i tillräckligt” tyckte någon annan. (08.10)

Tre små bokstäver som väckt så starka känslor och fått en regering i gungning. FRA. Nu har lagförslaget gjorts om och de flesta kritiker verkar - mer eller mindre - nöjda. Riksdagsledamoten Agneta Berliner (fp) kom hit för att prata om förändringarna. (06.40)

Snabba ryck krävs när någon drabbas av hjärtstillestånd. Defibrillator kallas den apparat som ambulanspersonalen använder för att få igång hjärtat igen, men nu vill även räddningstjänsten få tillgång till den livsviktiga manicken. Det här lät vi Per Viknér, ställföreträdande räddningschef i Västerås och landstingsledamoten Ingvar Nordén (kd) diskutera. (09.10)

Nu hälsar vi helgen välkommen!
/Linda och Gunnar