Älmhult

Ofredande väcker oro i Älmhult

Den senaste tidens händelser i Älmhult, där bland annat en ung flicka säger sig ha blivit ofredad, har gjort att många som bor på orten är oroliga, enligt polisen.

Det är tre olika händelser som fått Älmhultborna att reagera. 

Det första handlar om en flicka som berättat att hon kände obehag när hon passerade en bil, där någon eventuellt pratade om henne.

Det andra fallet handlar också om en flicka, 10 år gammal, som beskrivit för sin mamma att en maskerad man ska ha rört vid hennes ansikte när hon cyklade förbi. Han ska inte ha sagt något till henne, och inte heller försökt följa efter henne. Den här händelsen gjorde att tre rektorer gick samman och skrev ett brev till samtliga föräldrar som har barn på Gemö- eller Linnéskolan. Brevet innehöll information om vad som hänt.

I det tredje fallet fick polisen uppgifter om en man, som under flera dagar satt i sin bil utanför en skola i Älmhult. Han var dessutom ute och rastade sin kanin i närheten.

Händelserna är polisanmälda, men Robert Loeffel, som är informationsansvarig på Kronobergspolisen, manar till lugn. Han säger till Sveriges Radio Kronoberg att han har förståelse för oron, men att de tre händelserna inte har med varandra att göra och att det kanske har fått för stora proportioner.

Mannen utanför skolan beskrivs av polisen som en modern luffare.

-Vi har haft en polispatrull på plats som har gjort en kontroll av mannen. Han har inte gjort något brottsligt och det är fortfarande inte förbjudet att vara lite udda, säger Robert Loeffel på polisen i länet.


Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se