Gnosjö

Pendlingen mellan Gnosjö och Jönköping inte bättre - än!

Förbättringar av kollektivtrafiken för de som dagspendlar mellan Gnosjö och Jönköping skulle locka fler till Gnosjö kommun. Men än så länge har inget hänt.

I en debatt under valrörelsen för två år sedan lovad det dåvarande kommunalrådet i Gnosjö, kristdemokraten Christer Gustafsson, att man skulle titta på möjligheterna att förbättra dagpendlingen mellan Gnosjö och Jönköping.
Men Nyheternas granskning i halvtid av mandatperioden visar att möjligheterna att pendla för de som bor i Gnosjö och jobbar eller studerar i Jönköping, inte har ökat sedan kommunvalet.

För ett år sedan drogs busslinjen för pendlare mellan Gnosjö-Hillerstorp-Skillingaryd in på grund av för dåligt intresse.
-Det var en besvikelse att den här anropsstyrda trafiken inte fortsatte, säger Gnosjös nuvarande kommunalråd Lars-Åke Magnusson.
Han vill i stället föra fram den lyckade satsningen på trafiken mellan Gislaved-Gnosjö och Värnamo, det så kallade Krösabussprojektet.

Den tidigare utflyttningen från Gnosjö kommun har stannat upp och vänts till positiva siffror och möjligheterna för studenter och arbetande i Jönköping ska bli bättre i framtiden, berättar Lars-Åke Magnusson.

-Vi får 16 turer mellan Gnosjö och Hestra. Det gör att vi kommer till Jönköping via Nissastigen på en timme och tio minuter, säger han.
-Så det ser ut som om vallöftet kommer att infrias, lägger han till.