Måndag 29 september Sena tåg, pipor och mat

Förseningar, inställda tåg och proppfulla vagnar - problemen med Upptågen har varit många den senaste tiden. Märta Hulth åkte till Storvreta för att tala med tågpendlare, och möttes av beskedet att tåget var försenat.

Och Upptåget är ett av de tåg som kommer rulla in vid en sprillan ny plattform på Uppsala station. Spår 8 heter det och är en del i bygget av Uppsala resecentrum. Göran Löfstrand, projektledare på Banverket och Catharina Danckwardt-Lillieström biträdande projektledare Uppsala kommunen berättar om det.

Konserveringsmedel, färgämnen, aspartam och natriumglutamat, det är en del av det som finns i maten vi äter och som påverkar oss mer än vad vi kanske tror. Tommy Svensson som skrivit boken Handbok för den kräsne konsumenten menar att många vanliga sjukdomar är orsakade av just de här tillsatserna.

Efter ett par månaders intensivt arbete av de italienska orgelbyggarna är den nu färdigmonterad - Uppsala domkyrkas nya orgel. Bengt Götegård har varit och kollat, och lyssnat, på de 4600 piporna.

Elisabeth Andersson från Örsundsbro är en av 12 som har chans att bli korad till Sveriges bästa bussförare. I helgen var det tävling och den 16 oktober avslöjas vinnaren.