Gävle

Kanonkorvs förre ägare tillbaka

Korvförsäljaren Kanubhai Manchhabhai som tidigare ägde företaget Kanonkorv i Gävle och som dömdes för grovt bokföringsbrott är nu tillbaka i korvbranchen. 

Kanubhai dömdes till åtta månaders fängelse, men släpptes efter fem månader. Han har däremot näringsförbud året ut.

– Tre månader på fängelset Kolmården. Det var lite oroligt för man tänker hela tiden, säger Kanubhai själv om fängelsevistelsen.

De två sista månaderna av straffet avtjänade han i hemmet med fotboja.

Kanubhai dömdes för att för att ha betalat ut svarta löner och under två år låtit bli att bokföra inkomster för närmare 1,6 miljoner kronor. Han ses ibland inne i en kollegas korvvagn på Rådhustorget i Gävle, men understryker att han inte är ägare till vagnen.

– Nej, den är inte min men jag kommer och hälsar på och lär honom lite.

Så du får jobba åt honom?
– Ja, det kan man säga, haha. 

Under fängelsestraffet i Kolmården så blev Kanubhai kompis med personalchefen på Skandia som satt där på på ett och ett halvt år efter att ha tagit ut felaktiga bonusar på flera miljoner. Kanubhai frågade till och med honom om han kunde ge honom jobb när han kom ut ur fängelset. Men det kunde han inte erbjuda.

Kanubhai säger nu att han har lärt sig mycket av straffet eftersom han tidigare inte kunde hålla reda på papperen som han förvarade i en plastkasse.

– Jag lärde mig en läxa, säger han.

Anders Ekholm
anders.ekholm@sr.se