Stefan Sundström om Kossornas planet

Här kan du läsa Stefan Sundströms egen motivering till varför han ville vara med i Kossornas planet. Så här skrev han på Myspace innan programmet drog igång:

Ville bara meddela att jag , i svallvågorna av min huvudskada, har spelat in lite radio för vår public service.
Jag tror att det blir ett ganska intressant program, handlar om lite vardagligare miljögrejor, vad man själv kan göra osv…. jag är mest lite rolighetsminister i programmet, dom andra är mer typ vetenskapsjournalister, jag tror det kan vara intressant, programmet heter Kossornas Planet,
premiär nu på lördag 20 september kl 14. På P 4, hela hösten ut. Jag är med jämt!!!!Programledare är Christer Engqvist och Lena Nordlund
Eftersom hela min del av programförklaringen till detta eminenta program inte nådde svenska folkets ögon, lägger jag nu ut det hära i min egen lilla kanal:
Jag har sagt ja till det här programmet för att jag är så förbannad på den här reklamfirman till regering som vi har, som bara snackar om miljöhoten och ser bekymrade ut, samtidigt som dom fortsätter satsningarna på biltrafik och kör på i samma gamla spår.Jag vill göra nåt konkret för att vända den utvecklingen, och en liten grej kan ju vara att själv ändra sina vanor så man blir en del abv lösningen istället för problemet. Samtidigt-jag fick höra häromdagen att: låginkomsttagare som handlar oekologiskt och inte sopsorterar och ibland t o m har dåligt samvete för att de inte lever som ”goda miljövänner”, att de inte alls står för så mycket utsläpp som de mer välbeställde som handlar ekologiskt, men som bor mycket större och reser mycket mer.Så om man bara får debatten att handla om små privata val om som konsumenter gör är det inte bra, den stora grejen är att tvinga makthavarna att lägga om miljöpolitiken i stort! På ett privat plan hugger jag ved och har solfångare och jag är jävligt snål och hatar att shoppa.På mina turneer, som för det mesta är sologig, åker jag alltid tåg.Det är ofta besvärligt på grund av att det satsas så lite på järnväg i det här landet, men det är skönt att slippa köra bil.Jag har för övrigt inget körkort.
Hare fint alla spejsare!!!