Västerås

Västerås ska erövra bandytronen

Idag inleds Svenska cupen i bandy i Västerås där landets 16 bästa lag gör upp om att bli mästare. VSK och Tillberga arrangerar turneringen ihop och det här är ett första steg att ta tillbaka platsen som landets bandynäste nummer 1.

- Vi har startat en resa där vi ska göra Västerås till Sveriges bandystad och då är Svenska cupen ett viktigt arrangemang, säger VSK:s ordförande Mats Andersson.

Efter fem raka SM-guld och landets första bandyhall så är det Edsbyn som är svenska bandys stora näste.

På 90-talet var det Västerås som var i förarsätet och nu vill man ta tillbaka tronen.

- Naturligtvis vill vi vinna SM igen, men vi vill också vara en väldigt aktiv bandystad. Vi har en fantastisk arena och den ska nyttjas, säger Mats Andersson.

Och mycket bandy kommer det bli dom närmaste dagarna. 31 matcher ska spelas i bandyhallen innan vi på söndag kväll vet vila som blir Svenska cupmästare.

Men även om VSK och Tillberga fått hit cupen och dom bästa lagen så vill man mer än så.

- Vi vill få hit mycket västeråsare och västmanlänningar och när det gäller Svenska cupen så kan det även komma folk från stora delar av Sverige och när de kommer hit ska det båda bjudas på bra bandy men ska även vara kul runt om också.

- Den ambitionen går vi in med både när det gäller cupen och VM senare. Vi ska göra cupen bra i år och hoppas att göra det ännu bättre nästa år och vi hoppas att den ska bli stationerad här i Västerås.

Stora ambitioner med andra ord från VSK och Tillberga, men frågan är när staden Västerås verkligen tagit tillbaka bandytronen.

- Vår ambition är att vi absolut senast 2012 ska vara där och vinna, men vi vinner guldet gärna redan i år, säger Mats Andersson.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se