Västerås

VSK fotboll sparkar sin tränare

VSK Fotbolls tränare, Hans ”hansken” Johansson, tvingas lämna sitt uppdrag. Han fick beskedet vid lunchtid på fredagen.

– Det är väl synd att jag inte fick bygga vidare på det jag höll på med, men å andra sidan så ville de inte ha mig så är det så, säger Hans Johansson till P4 Västmanland några timmar efter beskedet.

Han säger att han hört rykten om att han skulle tvingas sluta, men att han inte trodde att det skulle bli så:

– Om du tittar på resultatet så trodde jag knappast att jag skulle få sparken, men jag hade hört det innan att det kanske var på gång, säger Hans ”hansken” Johansson.

Det var i maj förra året som Hans Johansson tog över som tränare för VSK efter Sören Cratz. För några veckor sedan missade VSK kvalet till superettan och nu tvingas alltså Hans Johansson lämna sitt uppdrag. VSK:s lagkapten, Martin Andersson, tycker det är synd:

– Jag tycker så klart det är tråkigt för ”hanskens” skull, jag gillar ”hansken” både som tränare och person, så det är tråkigt.

– Det är väl aldrig bra att byta tränare så ofta som VSK har gjort de senaste åren, säger Martin Andersson till P4 Västmanland.

Det blir nu assisterande tränaren Patric Feltendahl och juniortränaren Kalle Granath som tar över tränarrollen för VSK fotboll.