Sandviken

18 skadade i seriekrock på Riks-80

Uppdaterad 11:45
18 personer skadades när mer än 10 bilar vid sjutiden på fredagskvällen kolliderade på riksväg 80 vid trafikplats Mom mellan Storvik och Kungsgården.

Nio bilar fick bärgas från platsen men ytterligare några var inblandade. 18 personer fördes till sjukhusen i Gävle och Falun samt husläkare i Sandviken.

Enligt uppgift från Gävleborgspolisen ska dock ingen av de inblandade ha fått livshotande skador. De allra flesta fick lämna sjukhusen redan på fredagskvällen.

Totalt blev ett 30-tal personer inblandade i olyckan som orsakades av att en bilist fick sladd och körde in i vajerräcket  under en bro nära trafikplats Mom. Efterföljande bilar fick inte stopp i den svåra halka som rådde vid tidpunkten.

Olyckan utlyste storlarm och enligt ett ögonvittne tvingades räddningstjänsten rekvirera buss för att få alla inblandade bort från olycksplatsen. 

Trafiken stängdes av efter olyckan men var igång igen strax efter klockan 21. En stund senare inträffade en singelolycka på samma väg men den här gången närmare Valbo. Ett fordon körde in i vajerräcket och två personer fick föras till sjukhus.

Vägverket varnar för mycket svårt väglag i området.

SR Gävleborg
nyheterna.gavleborg@sr.se