VÄSTERÅS

Sökandet avbröts efter man i vattnet

Uppdaterad 19:10
Ett stort räddningspådrag kallades på lördagseftermiddagen till Björnö i Västerås sedan boende slagit larm om att någon fallit överbord i Mälaren. Sökandet avbröts senare då inget tydde på att någon faktiskt hade fallit överbord.

Larmet kom strax efter klockan 16 på lördagseftermiddagen.

Vid sjutiden på lördagskvällen uppgav befäl Nina Jokela vid polisen i Västmanland att sökandet avbrutita då inget tydde på att någon befann sig i vattnet.

– Om det är någon som har ramlat över bord så har den personen sannolikt blivit upplockad eftersom en båt ska ha hörts i området, säger Nina Jokela.

Polis och räddningstjänst spanade i området men hittade ingen som kunde bekräfta att någon fanns i vattnet. 

Vakthavande befäl Patrik Söderhjelm vid polisen i Västmanland sa tidigare på kvällen att ingen verkligen har sett någon person i vattnet, utan larmet handlade om att boende hört någon ropa ”man överbord”.

– Det råder kraftig dimma därute, så ingen har kunnat se något, säger vakthavande befäl Patrik Söderhjelm. 

Det har bara gått en vecka sedan båtolyckan i hårt väder vid Ridön utanför Västerås, efter vilken två män hittats drunknade.

Enligt vakthavande befäl Patrik Söderhjelm förekom vid 16.30-tiden obekräftade uppgifter om att en person ska ha plockats upp ur vattnet. Men dessa uppgifter har alltså inte bekräftats.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se