Innebandy

Onyx krigade hem tre poäng

Onyx vann hemmamatchen mot Odelberg/Gustavsberg i division 1 mellersta. Efter tre tuffa perioder slutade matchen 6-5 (3-1, 1-1, 2-3).

Efter ett speluppehåll på två veckor var Onyx tillbaka i hetluften i division 1 igen. Och nykomlingen fortsätter att imponera. Igår var det Odelberg/Gustavsberg som var på besök i sporthallen i Nyköping där hemmalaget fick en drömstart. Efter knappt åtta minuter ledde Onyx med 3-0 och Odelberg var fullständigt utspelade. Då drog Onyx på sig ett par utvisningar vilket gästerna utnyttjade optimalt. 3-0 blev till 3-2 i början av den andra perioden innan Mario Micalizzi gjorde viktiga 4-2.

– Ja, psykologiskt viktigt i alla fall. Vi vinner ju med ett mål så varje mål är ju viktigt, säger Mario Micalizzi.

I den tredje perioden gick Onyx upp i en tremålsledning när drygt tio minuter återstod. Hemmalaget gjorde då det klassiska misstaget att backa hem och bli för defensiva, vilket Odelberg utnyttjade. 6-3 blev till 6-5 och det blev onödigt spännande i slutet.

– Det blev lite nervöst och dom fick in några bollar. Vi backar hem för att säkra ledningen och det blir inte bra alla gånger, säger Mario Micalizzi.

Onyx behåller i och med segern andraplatsen i division 1 mellersta. Laget ligger på samma poäng som serieledande Örebro.

Målskyttar Onyx: Sam Jonsson 2, Richard Svensson, Rabi Kahlaji, Mario Micalizzi, Peter Norström.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se