Kristianstad

Nytt försök för rättegång om luftfakturor

Under torsdagsförmiddagen gör tingsrätten i Kristianstad ett tredje försök att inleda rättegången i härvan kring C4 teknik och misstänkta luftfakturor.

Under torsdagsförmiddagen gör tingsrätten i Kristianstad ett tredje försök att inleda rättegången i härvan kring C4 teknik och misstänkta luftfakturor. 

Två män står åtalade för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp därtill. Orsaken till att det hela tiden skjutits upp är att en av männen inte blivit delgiven kallelse och helt enkelt inte kommit till rättegången.

En före detta driftledare på C4 teknik i Kristianstad misstänks för att ha skrivit luftfakturor på över en miljon kronor. På detta sätt ska driftledaren ha gynnat en företagare och de två tillsammans ska ha upprättat osanna fakturorna. Något som Kristianstad kommun polisanmälde 2003. 

Sedan i somras har tingsrätten försökt att delge den 52-årige företagaren. Först har det skickats ut en kallelse med delgivningskvitto, men när inte det fungerade så har det skickats ut en stämningsman, som i detta fallet är polisen, till mannens gård. Men inte heller de har lyckats få tag på honom. 

Enligt rådmannen Gunilla Fridh finns det indikationer på att företagaren just nu är utomlands. Hon berättar också att en tilltalad måste vara delgiven att kunna bli hämtad.

Att 52-åringen inte dykt upp har hittills inneburit att extra dagar för förhandling fått sättas in och att tidsplaneringen kring när det stora antalet vittnen ska höras har fått ändrats.