Jasons logg från korre-uppdraget

Kigali, 1 nov, kl 22.09
På missionsstationen i Kigali nu. Åt tapas och drack öl nyss. Allt e asnice.

På vägen mellan Kigali och Bukavu, 2 nov, kl 11.37
Det är varmt men inte för varmt. Vi är på väg till Bukavu. Världens vackraste väg är väldigt kuperad och slingrande. Fullt med folk överallt. Om 3-4 timmar e vi på gränsen.

Bukavu, 3 nov, 20.18
Framme i Bukavu nu. Höll på att köra av vägen i Nyungwe National Park...ruggigt. Käkar kyckling nu sen ska vi slagga. Allt lugnt och vänligt. Bor mellan Monuc och Ecosoc så vi e nog säkra. Har redan filmat massor och mer ska det bli!

Bukavu, 3 nov, kl 20.24
Bukavu, veckert och oerhört kaotiskt. Pratade hela förmiddagen med pastorer och organisationschefer.  Eftermiddagen spenderades med olika barnsoldater. Fruktansvärda öden. Djup djup fattigdom råder. Långa dagar. Människorna här är passionerade och engagerade. Deras historier brutala.

Bukavu 4 nov 21.17
Upp 5.50 idag. var på ett sjukhus som heter Panzi hela dagen. Sjöng med kvinnorna på deras morgonsamling. Sjuk energi att dom ens pallar stiga upp på morgonen. Intervjer hela dan. Dr Mukwege...som att samtala med Gandhi. Sedan Mama Esther, även hon en fantastisk människa. Att det finns inspiration i allt detta lidande. Klar vid 6. Hem utmattad. Måste sova. Gobama!!!

Bukavu, 5 nov, kl 17.33
Idag var en sjuk dag. Först ringde jag Jens i Nyc vid 6.30. Grät nästan när han höll upp luren mot tvn o jag hörde Obamas tal.
Morgonsamling igen. Jag sjöng. Dom sjöng. Prata med flickor som varit fångar hos rebellerna....det värsta jag någonsin har hört och hoppas någonsin få höra. Vi grät allihopa. Var även i en by utanför staden o träffade undernärda barn och svältande mänskor. Förtvivlat och hopplöst. Helt utmattad när vi kom hem vid 7. Ska äta middag och sova djupt. Just det albumrelease idag oxå...mycket som händer.

Bukavu, 6 nov 20.45
Uppe i ottan. Pratade med pastor Banyene. Verkar som om Goma är säkert. Folk hemma vill inte att vi ska åka dit. Måsta försöka ta oss till ett flyktingläger. Stod i kö på banken i en och en halv timme. Fick ändå inte ut pengar. Pratade med Pakistansk FN trupp. Fullt med soldater på banken. Träffade Jean-Pierre. Han bröt ihop under intervjun, hjärtekrossande historia. Alla trötta. Låånga dagar. Ska kolla ett liveband ikväll. Att det kan vara konserter mitt i detta...otroligt. Kongos folk är starka.

Goma hamn, 7 nov, kl 12.53
Båten håller på att lägga till i Gomas hamn. Nu är vi i mörkrets hjärta. Fantastiskt vacker resa.

Goma, 7 nov, kl 13.41
Checkat in på hotellet. Verkar bra. Vi är med pastorer från CEPAC. Ska fixa lite papper nu och sen till UNHCR. Hela stan vilar i skuggan av vulkanen. Alla oroliga. Stridsvagnar och soldater överallt.

Goma, 7 nov, kl 15.59
Intervjuer gjorda. Nu på hotell som är skyddat av Monuc. Allt lugnt. Galen dag i krigszonen.

Entebbe, 8 nov, kl 22.00
Mellanlandar i Uganda just nu. På väg hem!