Regeringens stimulanspaket, demokratin i Spanien och "Vem är rädd för Virginia Woolf"

16.00-16.45

Regeringens paket
Idag presenterade regeringen vad de kommer att göra för att mildra den ekonomiska krisen.
Lars Calmfors, ordförande i regeringens finanspolitiska råd, anser att regeringen borde satsat 2 - 3 gånger mer, än de 8,3 miljarder som presenterades idag. Jonas Frycklund, Svenskt Näringsliv och Lena Westerlund, chefsekonom på LO medverkar också.

Demokratin i Spanien fyller 30 år på lördag
Än lever de som minns de blodiga årtiondena under general Franco. Under den senaste tiden har massgravar öppnats och gator döpts om för att radera spåren efter Francos förtryck. Hur har spanjorerna klarat att återförenas? Finns det kanske fortfarande två Spanien, som står mot varandra?
Studio Ett:s tema sänds från Madrid med Alice Petrén som programledare.

Right Livelihood Award
Det brukar kallas det alternativa nobelpriset - Right Livelihood Award - och nu på måndag är det dags för prisutdelning här i Stockholm igen. En av årets pristagare är den somaliska fredsaktivisten Asha Hagi Elmi, som får priset för sitt arbete för kvinnors deltagande i den somaliska fredsprocessen. Ett arbete som inte bara nått resultat, utan även inneburit stora personliga risker för henne själv.
Frilansjournalisten Magnus Bellander har träffat Asha Haji Elmi och dessutom mött en av de unga kvinnor som vuxit upp med resultaten av hennes arbete.

17.00-17.45

Regeringens krispaket
Idag presenterade regeringen sitt stimulanspaket som ska ta Sverige ur krisen.
Statsminister Fredrik Reinfeldt frågas ut om regeringens åtgärder. Mona Sahlin, partiledare (s), berättar varför åtgärderna inte räcker. Dessutom politisk kommentar av Ekots Inger Arenander.

Folk kör allt fortare förbi våra skolor
Enligt en undersökning som NTF-Väst gjorde i våras, bryter över hälften av alla trafikanter mot 30-skyltningen vid skolorna. Det är den högsta siffran sedan mätningarna startade för 13 år sedan.
Reportage av Madeleine Blidberg och Benedikta Cavallin.

Nobeldebatt
Nobelbolag sponsras av krigsmaterialtillverkaren Honeywell. Debatt mellan Michael Sohlman, vd för Nobelstiftelsen och Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på KPA pension om etiska gränsen för ekonomiska samarbeten.

Fredagsgäst
Vår fredagsgäst idag är en skådespelerska som pendlar mellan humor, improvisation och tung dramatik. Pia Johansson, ständigt aktuell i det klassiska P1-programmet ”På Minuten” och har premiär i nästa vecka på stadsteatern, som Martha i en mordern klassiker ”Vem är rädd för Virginia Woolf”.
Pia Johansson besöker Studio Ett.

Programledare: Monica Saarinen och Alice Petrén
Producenter: Magnus Westberg och Anders Diamant
magnus.westberg@sr.se
anders.diamant@sr.se