Bandy

Hammarby vann med hemvändarna

Med tre hemvändande rysslandsproffs i laget kunde Hammarby bortabesegrade Villa-Lidköping med 7–3.

I Lidköping vann Hammarby med klara 7-3 mot Villa, och här stod hemvändande Rysslands-proffset Kalle Spjuth för ett av målen.

Tabellen toppas fortsatt av Västerås SK som besegrade Vänersborg på bortais med 5-4, efter att Klas Nordström avgjort matchen till VSK:s fördel i den 87:e matchminuten.

I tabellen skuggar regerande mästarna Edsbyn som hade målkalas hemma mot Gripen. Edsbyn vann med hela 13-2, och här var Mattias Hammarström bäste målskytt i matchen med fyra gjorda mål.

Sandvikens landslagsstjärna Magnus Muhrén jagar ett nytt målrekord. Muhrén låg bakom Saiks 6-4-seger i toppmötet mot Vetlanda - och tangerade då även Lars ”Knatten” Olssons klubbrekord på 592 mål i seriesammanhang.

Muhrén låg bakom Sandvikens vändning i matchen, med två mål och tre assist i andra halvlek. Vetlanda hade ledningen med 1-0 efter första halvlek, som stördes av ett ymnigt snöoväder.

I andra halvlek blev det ordentlig islossning för Saik. Härförare var Magnus Muhrén som låg bakom gästernas fyra första mål i matchen, när laget gick fram till ledning 4-2. Muhrén gjorde två av de fyra målen på egen hand.

Vetlandatränaren Jonas Claesson tog time-out, men det hjälpte föga. Saik hade bestämt sig för att vinna, och åkte hem med en stabil vinst i bagaget.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se