Degerfors

Outokumpu varslar 97 i Degerfors

Företaget Outokumpu varslar 97 personer i Degerfors. Företaget varslar sammanlagt 450 personer i Sverige. 262 i Avesta, 57 i Nyby och 34 i Kloster i Långshyttan och alltså 97 i Degerfors.

Anledningen till varslet är enligt ett pressmeddelande att företaget förbereder sig på ett scenario där marknaden inte förbättras under 2009.
Outokumpu har 550 anställda i Degerfors.
Dessutom skjuts investeringsprogrammet upp i minst tolv månader.
Bolaget skjuter också upp i stort sett hela sitt investeringsprogram i minst tolv månader. Det innebär bland annat att investeringarna i ökad produktionskapacitet för specialstål i Avesta och kvartoplåt i Degerfors skjuts upp.

Outokumpus rörelseresultat för det fjärde kvartalet kommer att bli lägre än väntat, skriver bolaget.
”Vi tvingas vidta åtgärder för att förbereda oss för en period då efterfrågan troligen fortsätter att vara svag”, skriver Bo Annvik, vice vd i Outokumpu och chef för divisionen Specialty Stainless.

Varsel på 97 personer var trots allt väntat, det säger Ari Keskitalo och Janne Malinen, som just varit på företagets informationsmöte om de planerade nedragningarna.

Kommunstyrelsens ordförande i Degerfors säger i en första kommentar att det här är oerhört tufft men samtidigt inte oväntat.