Skaraborg Direkt torsdag 11 december

28 miljarder till bilindustrin. Regeringen lade i dag fram ett stödpaket på 28 miljarder kronor till bilindustrin. Pengar som ska användas till att behålla jobben i Sverige och även bidra till att omställningen till miljöbilar utvecklas, menar regeringen.

* * *

Hästinfluensa stoppar travet. Det blir inget V 65 på Axevalla idag. Tävlingarna hade flyttats från Åbytravet, som drabbats av hästinfluensa till Axevalla utanför Skara. Men idag upptäcktes hästinfluensa även där.

* * *

Blivande vinnare från Vinninga. 17-årige Anton Lans har tagit steget från Vinninga till fotbollsgymnasiet i Borås och även tagit en plats i ungdomslandslaget. Vi begav oss till Borås för att se hur han har det där han bor i sin första egna lägenhet i ett fotbollskollektiv.

* * *

Företagare i Skövde DO-anmäld. Istället för att arbeta med ljud och musik som avtalat, så fick Hajar Doski hjälpa till att bygga på arbetsgivarens hus och tvätta bilar. När han sa ifrån fick han sparken av chefen som sa att Hajars familj utnyttjar det svenska systemet och lever på bidrag.

* * *