SKANDERÅSEN

Rödins storsatsar

Sågverksföretaget Rödins trä gör den största enskilda investeringen i företagets historia. 60 miljoner satsas i en stor utbyggnad i Skanderåsen, fylld med den senaste tekniken.

Utbytet av varje sågstock ska optimeras och virket sorteras efter hållfasthet och kundens önskemål.

Den nya anläggningen beräknas vara klar i slutet av nästa sommar. Företaget planerar för närvarande inga nyanställningar.

- Ett strategiskt beslut för framtiden. Vi vet att konjunkturen vänder, men inte när, säger VD:n Gunnar Rödin till SR Jämtland. - Vi inriktar oss på att behålla personalstyrkan så intakt som möjligt, säger Gunnar Rödin.

Rödin Trävaru AB har för närvarande ett 40-tal anställda vid sina båda anläggningar i Skanderåsen och Ålsta. 80 procent av deras sågade och hyvlade trävaror går på export.

De största utlandsmarknaderna är Norge och Nordafrika, men även Cypern, Grekland, Holland och England står som slutdestination på fraktsedlarna.

- Efterfrågan är fortsatt god på våra produkter, men det är ett kännbart faktum att priset, vad vi kan ta betalt, för våra varor är markant lägre nu än för ett och ett halvt år sedan, säger Gunnar Rödin.