Torsdag 11 decemeber

Efter tre tar reda på hur stödpersoner utses i Sundsvalls kommun, sedan en stödperson står åtalad misstänkt för att ha våldtagit en 12-årig flicka. Diskriminering på arbetsmarknaden och ett ungdomsutbyte mellan Härnösand och Thailand har vi också på dagordningen.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: En 12-årig funktionshindrad flicka i länet misstänks ha blivit våldtagen och sexuellt utnyttjad av pappan i sin stödfamilj. Hur utses stödfamiljer? Agneta Forsberg, områdeschef inom LSS, Sundsvalls kommun kommer till studion. (LSS = Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade.)

15.22: Unga muslimska fredsagenter vill sprida bilden av Islam som kärlekens religion. Gina Dirawi från Sundsvall menar att debatten om Islam måste nyanseras. (Reporter Gunilla Lindros)

15.37: Att personer med mörkare hy än infödda svenskar också har svårare att få jobb än infödda svenskar är ett välkänt faktum. Varför är det så? (Reporter Ulla Öhman)

15.46: Vi pratar om diskriminering på arbetsmarknaden med Malin Wehlin, regionchef för Svenskt näringsliv i Västernorrland. (studio)

16:12: Ett ungdomsutbyte mellan Sverige och Thailand ska lägga grunden för ett av Härnösands kommuns projekt under temat ”hålla bart entreprenörskap och landsbygdsutveckling”. Hur ska det gå till? Moa Asperö-Lind, Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte (CIU) och Ida Cronquist, Härnösands FN-förening, är inblandade. (studio)

16.22: Kvällstips: Vad gör man i Härnösand en kväll som ikväll? Moa Asperö-Lind är kvar i studion.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.03: Det är inte bara curling-EM i Örnsköldsvik som pågår just nu. Det gör även damernas handbolls-EM i Makedonien. Sverige möter idag Kroatien. Paul Zyra och Christina Ström ger oss slutet av matchen.