Mandariner i kryddig sockerlag

Om du gillar vuxna smaker kan du ta med skalet på mandarinen. Om inte så kan du skala den innan du skickar den. Kom bara ihåg att skiva dem riktigt tunt. Använd en vass kniv så går det lättare. 6 fina mandariner, helst ekologiska. Servera med glass eller en bit paté. Men inte båda samtidigt. Eller en god chokladmousse.

Kryddlag:

  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 kryddnejlika
  • ½ kanelstång
  • 1 stjärnanis

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt puttra 5 minuter. Tvätta mandarinerna noga. Gärna med varmt vatten och lite diskmedel. Skär dem i tunna skivor. Lägg ner skivorna i lagen och låt puttra en minut. Dra kastrullen av spisen och låt svalna. Låt marinera i kyl över natten eller längre.