Fredagen den 12 december

Vilket underbart Luciatåg vi hade på jobbet... Gruppen hette Sångglädje. Men det handlade inte bara om glädje utan även kompetens. Lysande framfört av ljusbärarna. Tre av sex tärnor var dessutom rejält gravida. Det bådar gott för länets musikaliska framtid.

Det svällande Luciatåget fick vi njuta av till kaffet efter sändning (lyssna i Fredagspuls ca 15.50)

Under morgonsändning fick vi däremot en ljudglimt direkt från Östra skolans och Välkomstens Lucia-tåg i Domkyrkan (9.15).

I övermorgon visar Sveriges Television en dokumentär om Thomas Quick, dömd som seriemördare.

I dokumentären kommer nya uppgifter fram, som kommer att visa att fallet är en rättsskandal; något som journalisten och författaren Dan Larsson hävdat länge.

Redan för 10 år sen kom han ut med boken Mytomanen Quick. Idag gästade han morgonprogrammet och berättade varför han är så övertygad om att Qvick är oskyldig och att därmed fem mördare går fria. (7.40 om du vill lyssna igen).

Vi fick en oinbjuden gäst till studion - en av våra mest ömhjärtade medarbetare kom till oss med en liten apa som han hittat utanför ett gym i centrala Luleå (Helix).

Den ömhjärtade tänkte på sitt barnbarn som är intensivt fäst vid en specifik liten anka. Vilken katastrof det varit om ankan legat i en kall snödriva...Och tänk om det finns ett barn som känner likadant för apan. Så därför fick den lilla apan (tror det är Nicke Nyfiken) följa med till radiohuset och ägaren är härmed efterlyst.

Så länge trivs Nicke bra på mixerbordet. Och Nyfiken, det är en bra egenskap i morgonstudion.

Lena