Laddad med magen fylld av god mat!

Dagarna bara rinner iväg härnere i vackra alperna. Sedan i måndags eftermiddag har jag tillsammans med resten av landslaget varit i Davos. Här är det perfekta förhållanden och de flesta spåren är uppkörda. Tyvärr har solen lyst med sin frånvaro, men desto mer snö har fallit.

Jag har hunnit med flera fina pass härnere, bland annat spionerade jag och försökte härma sprintarna igår förmiddags! Riktigt intressant, men jag har en del att lära inför söndagens sprint!

Idag har jag däremot gjort allt jag kan för att förbereda mig på bästa sätt inför morgondagens utmaning, 10km klassiskt på en fem kilometerlång rundbana där de första 3km är riktigt tuffa och hela banan går på över 1500 m.ö.h… Jag började med att värma upp riktigt lugnt, då det är otroligt lätt att gå på för hårt då det är just höjd, sedan testade jag och Mr Niemi igenom mina skidor och vi fann två nya par som verkade riktigt bra, spännande!

Därefter tog jag och körde några intervaller för att känna på banan och lägga upp en bra taktik inför loppet, och jag tycker mig ha hittat en taktik som kan fungera! Nu återstår det bara att få den att fungera även när det gäller!
Igår tog jag och Emil en tripp över till italienska Livingo och där hade det kommit över 1 meter snö på ett dygn och det snöade fortfarande då vi var där.

Livingo ligger bara 5 mil från Davos över bergen, men på grund ut av all snö var vägen genom passet avstängd, så det blev till att åka biltåg istället! Det var en häftig upplevelse, kändes som om vi var med i en gammal film där de åker bil utan att köra den på riktigt.. Eller ja, ni förstår kanske vad jag menar! =) I alla fall kändes det ganska knäppt att sitta i en bil uppe på ett tåg genom en lång tunnel!
Dagarna här nere har fyllts av träning och sömn men också en massa god mat! Vi bor på ett finare hotell med en riktigt fin restaurang, där det är trerätters till lunch och fyrarätters till middag.. Känns som om vi kommer rulla ur planen på Arlanda på måndag efter dessa veckor nere i meckat för fantastisk mat! Haha! Det är nog en himla tur att vi är här för att träna.. Min favorit hittills är nog någon av fiskrätterna. Faktiskt är pizza det sämsta jag ätit här nere, det som annars brukar vara riktigt gott här neröver!
Nu ska jag ta och vila en stund, innan ligan ska ta och knalla ner på stan för att inta den obligatoriska fikan innan tävling! =)
Laddade, taggade hälsningar!
/Anna