Huddinge

Radioreklam kritiseras av arga föräldrar

Huddinge kommuns radioreklam som ska locka barnfamiljer till kommunen, upprör många huddingebor som själva inte får förskoleplats på grund av platsbrist. 257 barn står i kö till förskolan men det finns bara ströplatser kvar i januari.

- Det är ju jätteproblem med att få dagisplats. Men ändå gör man reklam på att Huddinge kan du bo i från att du är jätteliten tills du blir jättegammal, säger tvåbarnsmamman Anne Grehan.

Reklamen som de senaste veckorna spelats i flera reklamradiokanaler är en del av Huddinges marknadsföringskampanj som sköts av Marknadsföretaget Arena Huddinge.

I reklamen berättas om fördelarna med att bo i Huddinge. Bland annat sägs att det finns många bra skolor i Huddinge. Just det har retat upp flera Huddingebor, eftersom det inte nämns att det råder akut brist på förskoleplatser i kommunen.

Enligt Socialdemokraterna i Huddinge vill 257 barn ha en förskoleplats nu i januari, trots att det bara finns ströplatser.

Anne Grahan berättar att de inte fick plats där de bor utan måste åka bil med sin dotter Maja till förskolan, och att det pratas mycket om platsbristen i förskolan i Huddinge:

- Det är det eviga samtalsämnet i föräldragrupperna, säger Anne Grehan.

Socialdemokraten Tua Myhrman berättar att många upprörda kommuninvånare har hört av sig till henne. Moderaten Bo Trygg håller till viss del med om kritiken.

- I efterhand så har det visat sig inte var så himla lyckat att trycka så hårt just på det här att flytta hit och att det just skulle vara barnfamiljer som vi vill locka hit, för det behöver vi egentligen inte göra. Utan syftet med kampanjen var mest för att göra Huddinge känt och att Huddinge är en bra kommun, säger kommunstyrelsens ordförande, Bo Trygg (m).

I fortsättningen kommer kommunens reklam satsa på att locka dit företag.

- Det vi behöevr nu och det vi kanske ska koncentrera oss på det är att försöka få företag att komma och intressera sig för Huddinge, säger Bo Trygg (m).