HD prövar automatspelslagen

Högsta Domstolen tar upp fallet med en man som fällts för brott mot automatspelslagen, efter att ha satt upp två datorer med internetuppkoppling i sin spelbutik i Alingsås.

HD beviljade prövningstillstånd på måndagen, och Högsta Domstolens utslag kan få stor betydelse för vilka tillstånd som krävs för offentliga datorer i framtiden. 

Det var för drygt tre år sen som alingsåsbon satte upp två datorer i sin spelbutik, där man fick surfa på internet för en krona i minuten.
Det fanns inga spelprogram i datorerna och inga länkar till spelsajter heller. Däremot använde flera av kunderna dem för att spela på till exempel Ladbrokes och Svenska Spel.

Lotteriinspektionen hävdar att mannen behövde tillstånd för att sätta upp datorerna i butiken och han har också fällts i både Tingsrätt och Hovrätt för brott mot automatspelslagen.

Men nu har alltså Högsta Domstolen valt att pröva fallet eftersom det på många ställen i landet, som järnvägsstationer och internetcaféer, finns offentliga datorer som kan användas för just spel.

När HD tar upp fallet är i dagsläget inte klart.