Tisdagen 16 december


Jordbävning skakade Skåne

På tisdagsmorgonen fick många skåningar en chock. Ett jordskalv som beräknas ha haft en magnitud på runt 4,8 kändes vida omkring. Många har berättat i P4 Radio Malmöhus om sina upplevelser av jordskalvet.


Jordskalvet överraskade även experter

Jordskalvet kom som en överraskning för de flesta. Men frågan är hur oväntat det skånska skalvet kom för dem som är experter på området? Lennart Törnblad är naturgeograf och lärare vid högskolan i Kristianstad.


Jourhavande präst hjälp mot oro

Verkningarna av finanskrisen och lågkonjunkturen visar sig på allt fler sätt. Exempelvis ringer allt fler till Jourhavande präst som är ett samarbete mellan Lunds stift och tio andra stift i Svenska kyrkan.

Det beror på att allt fler människor blir varslade om uppsägningar och uppsagda från sina arbeten, berättar Monica Eckerdal-Kjellström som är nationell samordnare för Jourhavande präst.


Projekt för vuxna elever nu permanent

Efter ett års verksamhet var det på tisdagen avslutning för projektet IDA som har hjälpt vuxna studenter i Rosengård i Malmö med bland annat läxläsning och studievägledning. Det firades med sång och musik. Nu blir projektet permanent.