Basilikagriljerad kålrot

En kålrot griljeras på samma sätt som man gör med en skinka. Kålrot är en rustik delikatess!

1 stor kålrot
1 grönsaksbuljongtärning
2 lagerblad
4  vitlöksklyftor

Koka upp rikligt med vatten i en rymlig kastrull och lägg ned buljongtärning, lagerblad och vitlöksklyftor.Lägg sedan ned hela kålroten  och låt koka tills kålroten är mjuk, men absolut inte överkokt.Tag upp kålroten och skölj den i kallt vatten så att den inte blir för mjuk.

Griljering
½  dl stark senap
1 äggula
2 msk muscavadosocker
3 -5 msk ströbröd 
svartpeppar

Blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål till en bredbar smet och bred över kålroten. Skär några små snitt i kålroten så fastnar kanske griljeringen bättre. Strö på lite extra ströbröd innan den griljeras. Griljera kålroten i en ugnsfast form i 250 grader några minuter, tills den fått lite färg.