Habo Finans

Sparpengar gick till bilar och lägenheter

Det är nu svart på vitt att den brottsmisstänkte ägaren Peter Rosendahl har satt in mångmiljonbelopp på sitt eget konto och använt pengarna till lägenheter och bilar.

Konkursförvaltaren Ola Sallert är klar med sin förvaltarberättelse.

När konkursförvaltaren nu är klar med sin granskning av finansbolaget så visar det sig att den tidigare VD:n och ägaren Peter Rosendahl har använt elva miljoner kronor för egen räkning.

Nästan åtta miljoner har använts till privata investeringar i olika bolag, 1,5 miljoner har gått åt till att köpa bilar till sig och familjen och så har han investerat i lägenheter i både Sverige och Montenegro.

Nästan 800 småsparare här i länet satsade ungefär 92 miljoner kronor i bolaget, med hopp om att tjäna pengar. Men så blev det inte riktigt. Efter misslyckade spekulationer så är nu mer än hälften av pengarna borta och dessutom så har Rosendahl använt mångmiljonbelopp till sig själv.

Att han använt så mycket pengar i eget syfte känns ännu värre säger en av andelsägarna, Sune Svensson i Mullsjö.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Hade det varit en allmän turbulens och man tappat fattningen och det gått över styr, då kan man ha lite förståelse för det hela.

Enligt Ola Sellert hävdar Rosendahl att pengarna ändå har har kommit spararna till del.

Kvar i bolaget finns hur som helst tillgångar på mellan 30-35 miljoner kronor, men det kommer att dröja länge innan spararna vet exakt vad som händer med dom pengar som finns kvar.

Det pågår en förundersökning, men den är inte klar än och det kommer den inte att bli före årsskiftet säger kammaråklagare Bengt Svensson till Nyheterna.

Enligt konkursförvaltaren Ola Sellert så kommer det att ta minst ett år till innan han är redo att fördela pengarna som finns kvar till spararna.