ESKILSTUNA

Ystad tog gruvlig revansch på Guif

Guif förlorade onsdagskvällens hemmamatch hemma i sporthallen i Eskilstuna mot Ystads IF med hela 35-26.
Guif hämtade hem ett underläge och hade oavgjort efter nio minuter i första halvlek. Sedan drog gästerna bara ifrån.

Det var lite upp och nervända världen i sporthallen den här kvällen.

Kvickfotade hemmaspelare brukar ju springa ifrån lite större och stabbigare motståndare och kontra in massor av mål genom först och främst Mathias Tholin och namnen Zackrisson.

Dessutom brukar det vara svårt för motståndarna att forcera hemmaförsvaret med målvakterna Herdeiro Lucau och Danne Johansson, som trygga och säkra lås längst bak.

Det såg lite så ut mot Ystad också i tio minuter med den skillnaden att målen bakåt såg ut att komma lite väl enkelt. Men framåt var det rappt och effektivt, ett tag.

Efter tio minuter körde Guif totalt fast och tappade till underläge med sex mål i första halvlek trots time-out och massor av försök att väcka laget med spelarbyten längs vägen.

Det såg lite bättre ut i början av andra halvlek och hemmalaget knappade till en början in på motståndarna, men kom aldrig närmare än fyra måls underläge. Det genom otaliga missar i kontringar och från kanterna i lägen, som brukar resultera genom team Tholin-Zackrisson. Men den här kvällen hackade det maskineriet och underläget växte ett tag till tio mål och blev till slut alltså nio. Ystad fick därmed en gruvlig revansch för hemmaförlusten tidigare i höstas. Då vann Guif med nio mål så nu är det kvitterat.

– De var bättre och rappare än vi idag, men det är synd att vi inte kan göra bättre ifrån oss inför vår fantastiska publik, beklagade lagkaptenen Jimmy Jansson efteråt.

Han tillade också snabbt att laget varit inne i en längre formtopp med få tappade poäng. På de nio senate matcherna inför mötet med Ystad på onsdagskvällen hade Guif bara tappat tre poäng.

– Men vi kan ju inte räkna med att vinna varje match och kommer man inte upp i spelstandard så får man stryk i elitserien i handboll, konstaterade Jimmy Jansson.

Coachen Kristjan Andrésson tyckte att målvakterna, som skämt bort hemmapubliken med massor av räddningar, inte riktigt kom upp i normal standard.

– Effektiviteten var väl också lite si och så. Vi hade en hel del missar både från sexmeters- och sjumeterslinjen idag medan Ystad satte alla sina straffar till exempel, analyserade han.

– Det är tätt mellan matcherna nu så nu gäller det att ladda batterierna till måndag då det är dags igen, menade Jimmy Jansson, men som ändå inte tyckte det var för tätt.

– Det är lika för alla lag, slutade han.

På måndag, då bär det av till Skåne igen och match mot Trelleborg.

Reino Helin
reino.helin@sr.se