djurskydd

Färre inspektörer efter nyår

Djurskyddsinspektörerna i Sjuhärad blir färre efter årsskiftet. Flera inspektörer oroar sig nu över nedragningarna: lokalkännedomen blir sämre och kommuner i utkanten kan få färre inspektioner, tror de.

Det blir färre djurskyddsinspektörer i Västra Götaland från årsskiftet, länsstyrelsen tagit över ansvaret för djurskyddet från kommunerna.

Djurskyddsinspektörerna Gunnar Möll och Ingrid Rigstedt jobbar idag i Herrljunga respektive Bollebygds kommun och de är båda oroade över neddragningen.

Från 32 årsarbetskrafter till 26 i Västra Götaland, en nästan 20% minskning när det gäller djurskyddsinspektörer. Så ser det ut efter att resurserna fördelats till länsstyrelserna inför deras övertagande av djurskyddet.

Och hos de djurskyddsinspektörer i Sjuhärad som Radio Sjuhärad pratat med så finns en oro för att djurskyddet kommer att bli sämre med färre inspektörer.

Dessutom finns en oro att centraliseringen till fyra orter i regionen, däribland Borås, kan leda till andra försämringar, säger Ingrid Rigstedt, djurskyddsinspektör i Bollebygd som från årsskiftet kommer ha sin arbetsplats i just Borås.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se
033-177569
Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se