Bilindustrin

Segerströmanställda drabbas igen

På torsdagen får de anställda på Segerström Automotive i Eskilstuna sina uppsägningar. Bland dem finns flera som flyttade med när företaget avvecklade sin fabrik i Bengtsfors för snart fem år sedan.

Det har snart gått fem år sedan Segerström lade ner sin fabrik i Bengtsfors och tillverkningen flyttades till Eskilstuna. Nu har företaget begärts i konkurs och idag torsdag får de anställda sina uppsägningar.

Både fabriken i Eskilstuna och i Bengtsfors hade funnits kvar med en annan företagsledning. Det tror Pär Nilsson, som idag arbetar som ombudsman i fackförbundet Unionen. Han var tidigare ordförande i den dåvarande SIF-klubben på Segerström i Bengtsfors.

– Kanske i den här krisen hade det säkert blivit varsel, men fabrikerna hade varit kvar, det är min fulla övertygelse, säger Pär Nilsson.

När fabriken i Bengtsfors avvecklades erbjöd företaget de anställda att flytta med till Eskilstuna. Ett knappt tiotal av de 119 uppsagda nappade

– De som tog det beslutet de gjorde naturligtvis rätt utifrån sin övertygelse. Men jag personligen skulle inte ens sätta min fot i den fabriken där uppe, i alla fall inte på den tiden och med de känslor som var då gentemot ledningen, säger Pär Nilsson.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55