Skåne

Exadvokat fick sin dom fastställd i hovrätten

Den före detta advokat från Kristianstad som bland annat trakasserat sin exfru döms också i hovrätten till tre års fängelse. I början av året dömde tingsrätten i Lund den före detta advokaten för anstiftan till mordbrand, anstiftan till grov stöld och flera fall av olaga hot och skadegörelse.

Hovrätten skärper också ansvarsdelen för den före detta advokaten genom att döma honom för ytterligare två fall av anstiftan till olaga hot och bedöma en mordbrand hårdare.

Bakom brottsrubriceringarna finns trakasserier mot den före detta advokatens exhustru, hennes nya sambo och till hennes föräldrar. Till sin hjälp hade den före detta advokaten bland annat en ung kille som han tidigare varit offentlig försvarare till och även andra ungdomar. Även dess har fått straff i varierande skala.

Den före detta advokaten fick tre års fängelse i tingsrätten och det är också det straff som hovrätten dömer honom till. Hovrätten anser att straffvärdet egentligen är lite högre, men eftersom mannen inte längre kan fortsätta sitt arbete som advokat, räcker det ändå med tre år i fängelse enligt hovrätten.

Men hovrätten skärper ändå ansvarsdelen för den före detta advokaten, detta genom att döma honom för ytterligare två fall av anstiftan till olaga hot och bedöma en mordbrand hårdare.