Johan Bergendorff

Som producent planerar jag sändningarna framåt, beställer frilansreportage och sedan sitter jag ofta i kontrollrummet och hjälper programledaren med frågor eller ger våra eminenta ljudtekniker fingervisningar så att de vet vad som är tänkt att hända härnäst under direktsändningen. Som tur var jobbar jag med några av radions skarpaste miljöjournalister, så det är verkligen ett "team work". Jag är dessutom reporter och skriver på bloggen, och det är bra, för jag gillar att själv få ta reda på saker och sen berätta om det för andra.

Jag har pluggat bla Teatervetenskap och juridik innan det blev journalistik på Mitthögskolan i Sundsvall och senare på JMK vid Stockholms universitet. Min första praktikplats var på Vetenskapsradion och även om jag till exempel jobbat på SVTs Hjärnkontoret eller SVTs regionala nyhetsredaktion Gävle-Dala, så har jag hela tiden återvänt till radion.

Jag har varit med och startat flera nya radioprogram och serier under senare år, som Föräldrarna, Miljölarm och Hälsolarm, men Klotet är den största utmaningen hittills. Att göra ett radioprogram och en blogg som ska berika varandra och testa gränser för hur lyssnare och läsare kan bidra till att utveckla journalistiken känns minst sagt inspirerande.