Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 52

Måndag 22 december
Kött
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 23 december
Programmet utgår

Onsdag 24 december
Syréns favoriter genom 16 år
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 25 december
Karlavagnsfavoriter 2008
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 26 december
Julfridt?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 22 december
Kött
Med bara två dagar kvar till en stor karnivorisk högtid, lyfter vi fram köttet på julbordet. Vad äter du och hur smakar det? Är det hemlagat eller hemköpt? Vill du dela med dig av ditt bästa recept, vill du hylla grisfötterna eller din fars kalvsylta? Eller väljer du bort allt som har med kött att göra? Varför i sådant fall? Hur tror du världen skulle se ut om alla levde som du? Och hur ser ditt alternativa julbord ut?
Ring Bosse Pettersson!

Tisdag 23 december
Programmet utgår.
Rimstuga och uppesittarkväll från din lokala P4-kanal.

Julafton 24 december
Syréns favoriter genom 16 år
På julaftons kväll hör du på nytt svenska folkets berättelser i sorg och glädje. Under sexton år har Lisa Syrén tagit emot lyssnarnas berättelser och under sin allra sista sändning har hon plockat fram minnen från de gångna åren. Här finns frieriet i direktsändning, Estonias överlevare, katthatare, flygande marsvin blandat med Lisas egna reflektioner.
Minnen från Karlavagnens första 16 ÅR i Sveriges Radio.
Programmet börjar redan klockan 21.00
Observera att du INTE kan ringa in till programmet.

Juldagen 25 december
Karlavagnsfavoriter 2008
Du möter kloka Hedvig, nakna Janne, insiktsfulla Jerry och hör fler samtal som gjort intryck på Karlavagnsredaktionen under året. Under ledning av Stina Wollter får du höra vad radion betyder för Kamal, vad vykort betyder för Sonja, om det blev någon fallskärmshoppning för 90-åriga Rut och hur kärleken hittade Sune efter hans samtal om sin grillkåta.
Observera att du inte kan ringa in till programmet - det är bara att luta dig tillbaka i fåtöljen och hänga med!

Annandag jul 26 december
Julfridt?
Julfrid eller julfritt - välj själv...
 
Hur blev det? Har du haft en magisk jul så långt eller blev det inte alls som du hade tänkt dig? Hur gick det med släktträffen? Behöver du snacka igenom juldagarna för att få julfrid i själen? Marcus Birro har än en gång med sig relationscoach Sverker Wadstein under början av kvällen.
Det blir också en glimt av julen på sydpolen! (Där kan man tala om vit jul!) Och så får vi veta hur det kan vara att serva de som stuckit till Thailand för att fira jul.
Programmet börjar redan 21.03 och du når oss även med e-post till Karlavagnen@sr.se