Medverkande

Åsa Larsson. Deckarförfattare.
Aktuell nu i höst med den fjärde boken om Rebecka Martinsson: Till dess din vrede upphör (puh, den titeln är ju HOPPLÖS att komma ihåg). Vissa saker irriterar mig med Heller. Att det är en sådan pojkbok till exempel. Men det är roligt, det är som med relationer, när det gnisslar lite och känns besvärligt så har man ett tillfälle att tänka till och utvecklas. Moment 22 retar mig, roar mig och utmanar!

Jag heter Mohamed Omar. Född 1976 i Uppsala och kvar där än. Skriver poesi och kulturartiklar. Min senaste diktsamling heter Parakletos och består uteslutande av klichéer. Det nya är att dikterna handlar om Muhammed och inte om Jesus. Nyligen utkom också en mejlväxling mellan mig själv och en vän som är präst i Svenska kyrkan. Boken heter Vem är du? - en muslim och en kristen samtalar. Joseph Heller var en ny och angenäm bekantskap. Under ytan ruvar krigets sanna ansikte: skräcken.

Jag heter Majgull Axelsson. Jag är född 1947 och läste Moment 22 redan i slutet på 60-talet. Vissa delar av boken minns jag glasklart, men när jag nu läser den igen slår det mig att desperationen är värre och vassare än vad jag förstod den gången.