Fredag 19 december

Efter tre fördjupar sig i Midlandas och Örnsköldsviks flygplats framtid - Riksdagen har beslutat att de förlorar sitt statliga stöd och därmed blir kommunala. Vi kikar närmare på trenden med tidningar med framåtsyftande namn och två symbolika jultraditioner reds ut.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Idag prasslar en tidning ner hos alla som bor i Kramfors med omnejd - ”Nästa Kramfors”. Och i veckan kom ”Framtid Ånge” till ångeborna. Carl-Gerhard Lindberg, informationschef i Kramfors kommun och Kristina Kamsten, redaktör för Framtid Ånge pratar om vad tidningarna spelar för roll och vad deras framåtsyftande namn egentligen betyder.

15.15: Varför äter vi så mycket citrusfrukter på just på julen? Botanisten Karin Martinsson svarar. (Reporter Jenny Berntson Djurvall)

15.37: Riksdagen har beslutat att Midlanda och Örnsköldsviks flygplats ska förlora sitt statliga stöd och istället bli kommunägda. Detta innebär att ingen av Västernorrlands flygplatser är statliga längre. (Reporter Marcus Olofsson-Melinder)

15.45: Ewa Lindstrand, socialdemokratiskt kommunalråd i Timrå kommun, är kritisk till att flygplatserna ska bli kommunala. Förhoppningsvis kan den moderata riksdagsledamoten Lena Asplund vara med och svara på kritiken i Efter tre.

16:12: Vad är det rent konkret som färgar julen röd? Karin Martinsson, försteintendent på Bergianska trädgården i Stockholm, svarar. (Reporter Jenny Berntson Djurvall)

16.22: Dagens kvällstips eller helgtips: förbered din kalender/almanacka för 2009. Sätt dig ner och fyll i födelsedagar på dina nära och kära, adresser, telefonnummer, planerade möten och andra saker som händer nästa år. Britt-Marie Hamberg, assistent till generaldirektören på Statens Pensionsverk, berättar hur hon brukar göra.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.04: Tävla i nyhetsklippet! Telefon: 060 - 66 33 77

17.11: Ett nytt avsnitt av Mammas nya kille!