2008-10-19: Guldsmeden från Åtvidaberg gick direkt in på Svensktoppen

 

Efter en vecka av orolig väntan stod det klart att den sjungande guldsmeden från Åtvidaberg, Camilla Wallin, gått rakt in på Svensktoppens niondeplats. Camilla som vann sin utmanarplats i P4:s talangtävling Svensktoppen nästa skrek rakt ut av glädje när programledare Carolina Norén gratulerar i dagens program.
- Det gick! Jag kom in! Jag är så lycklig och glad!

Camillas väg till Svensktoppen har varit ovanlig. Hon vann sin utmanarplats i talangtävling ”Svensktoppen Nästa” med en låt som handlar om lyckan att få barn efter många års längtan.
Camilla fick sällskap in på listan av Bo Kaspers Orkester, utmanaren Rebecka Törnqvist hamnade utanför.
- Jag är helt överväldigad, jag vet ju hur svårt det är att komma in på Svensktoppen, fortsätter en rörd Camilla.

Och även Svensktoppens programledare avslöjar att det varit lite nervöst på redaktionen.
- Jag kan väl erkänna att jag hållit tummarna, jag är svag för den här typen av askungesagor. Men efter att ha sett hur svårt även etablerade artister kan ha att ta sig in så har jag inte vågat spekulera i hur det skulle gå, man vet aldrig hur juryn röstar. Juryn består utan av 4000 personer utvalda av SIFO, kommenterar Carolina Norén.

Men även om väntan på juryresultatet varit jobbig, så har Camilla Wallin haft starkt stöd bland invånarna i Åtvidaberg. På konditoriet säljer man specialgjorda bakelser med hennes ansikte på och affischer finns uppsatta runt om i stan för att stötta. Bland hennes trognaste supportrar finns nog ändå stadens sopåkare.

- Åtvidaberg är inte så stort, vi har ju hittills bara haft ett bra fotbollslag, nu har vi Camilla Wallin att vara stolta över – hon är vår lilla sångfågel! Självklart ville vi åka över och gratulera, konstaterar sophämtaren Pelle Gustavsson som kom och överraskade när Camilla fick beskedet i dagens program.

Pressbild: Camilla Wallin
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/432687_130_170.jpg
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/432738_130_170.jpg
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/432742_130_170.jpg
Foto: Stina Gullander/SR

För mer information:
Carolina Norén, programledare Svensktoppen
carolina.noren@sr.se
070-215 6305
Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se
070-584 9817