Bandy

Kors i taket - Bollnäs vann borta!

För första gången på 23 månader vann på fredagen Bollnäs en bortamatch i bandyns elitserie. Bollnäs vann med 6-3 mot Örebro och efteråt avslöjade fyramålsskytten att laget avtgett ett löfte att inte passera tvåårsgränsen utan en enda bortaseger.

Främste mirakelmakare i Bollnäs var Erik Olofsson som själv satte fyra mål och efteråt bara hade gott att säga om lagkamraterna.

- Det var det fina passningsspelet som gjorde att vi vann så komfortabelt. Nu blev det jag som fick göra fyra mål, men kunde ha varit vem som helst i laget, säger han storsint.

Edsbyn krossade Kungälv
Sammanfattningsvis tog de båda topplagen, Edsbyn och Västerås två poäng vardera under fredagens omgång av elitseriebandyn.

Edsbyn krossade Kungälv hemma med 14-3, samtidigt som Västerås lyckades vände underläge 1-2 till seger med 3-2 borta mot Broberg.

VSK intar därmed andra platsen i tabellen efter Edsbyn.

Trist come-back
Broberg-Söderhamn gick alltså på pumpen på bortaplan och lika dåligt gick det för Sandviken som förlorade borta mot Sirius med 4-3.

Det var allt annat än smakstart för Daniel Mossberg som gjorde come-back i SAIK-tröjan på fredagen.

- Det var kul att spela men trist att förlora. Nu ser jag fram mot annandagen - då måste vi bara tvåla till Broberg hemma på Jernvallen, säger Daniel Mossberg i en kommentar.

Tomas Groop
tomas.groop@sr.se