2008-08-27: Svensktoppen nästa - semifinal på lördag i P4 Premiär

På lördag presenterar Annika Jankell i de 25 vinnarna i musiktävlingen ”Svensktoppen nästa”. Under kommande vecka pågår omröstningen som avgör vilka tio artister som ska gå till finalen på Liseberg den 20 september. Vinnaren blir utmanare på Svensktoppen!

Under våren och sommaren har alla 25 lokala P4 kanaler via sin publik röstat fram en artist till lördagens semifinal.
- P4 har fått ett fantastiskt gensvar på artisttävlingen Svensktoppen nästa. Flera av de lokala P4 kanaler har under många år haft sin egen talangjakt men i år har vi sammanfört dem till en större tävling där första priset är en utmanarplats på Svensktoppen, berättar Anders Taberman, projektledare.

- Vi har fått in över 1000 bidrag och alla håller en hög klass. De flesta artisterna har själva skrivit musiken och P4-publiken har njutit av liveframträdanden på torg och i parker med oupptäckta artister och musikaliska talanger från norr till söder.

De 25 vinnarna från de lokala P4-kanalerna presenteras i P4 Premiär 30 augusti. Då startar, den sms- och telefonomröstning som ska sålla ut 10 finalister bland de 25 tävlande. Omröstningen pågår fram till fredag den 5 september.

Finalen på Liseberg
Finalen sänds i P4 Premiär den 20 september direkt från Liseberg, Göteborg, då röstas en vinnare fram genom sms- och telefonomröstning, bland såväl publiken på Liseberg som radiolyssnarna.

sverigesradio.se/p4 kan man läsa mer om artisterna och även lyssna på låtarna! I samband med att bidragen presenteras i P4 Premiär på lördag kommer mer information om telefonnummer och röstningsförfarandet även på hemsidan.

P4 Premiär - inför svensktoppen nästa sänds lördagen den 31 augusti kl 12.03 - 15.00

Programledare Annika Jankell
Pressbilder: Annika Jankell programledare för P4 Premiär och Svensktoppen nästa
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/270887_130_170.jpg
Foto: Mattias Ahlm/SR

För mer information vänligen kontakta:
Anders Taberman, projektledare
mobil: 0705-115799 e-post: anders.taberman@sr.se

Lena Henriksson, pressinformatör P4
mobil: 070-584 98 17 e-post: lena.henriksson@sr.se