2008-08-13: Underlandet - ny P3-humor som driver med fördomar

På lördag börjar den nya humorserien Underlandet i P3 med programledardebutanten Maria Kulhan, 24 år, från Tumba. Tillsammans med sitt humorgäng driver hon med fördomar utifrån devisen ”Alby är inget alibi längre”. De hissar, dissar och skämtar om samtiden och livet som ung i Botkyrka.

Maria, hur känns det att leda ett humorprogram?
- Det är det grymmaste jag har varit med om faktiskt. Att få göra humor är som att börja leka igen. Det känns lyxigt att få betalt för något så kul!

Varför heter programmet Underlandet?
- Underlandet är ett flummigt program, där lyssnarna får möta en massa knasiga karaktärer och varelser. Oväntade saker händer hela tiden och man förflyttas sig både mellan verkliga och fiktiva miljöer.

Vad betyder ”Alby är inget alibi längre”?
- Att det inte handlar om kvotering. Det är så lätt för folk att tro att människor från förorten får jobb baserat på bakgrund och utseende. Istället handlar det om all den potential som finns i Alby - om folk är villiga att se den - och jag hoppas att programmet kommer att visa den potentialen.

Förutom att Maria driver med fördomar, ger hennes privatliv också utrymme för humor.

- Att vara 24 år och fortfarande dela lägenhet och rum med mamma och fyra äldre bröder ger massor av uppslag till galna sketcher som ifrågasätter lyssnarnas föreställningar om hur livet som ung borde vara, skrattar Maria Kulhan.

Underlandet sänds lördagar kl 16.03 i P3, med start 16 augusti.

sverigesradio.se/p3/underlandet 

Programmet produceras av produktionsbolaget Fanzingo.

Pressbild på Maria Kulhan
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/397346_113_170.jpg

Foto: Micke Grönberg/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Eva Sahlin, pressinformatör P1
eva.sahlin@sr.se
08-784 18 52, 0706-84 18 52

Hanna Toll, kanalansvarig P3
hanna.toll@sr.se
031-83 75 56
0706-89 26 06