2008-07-13: Lasse Stefanz gjorde det igen - Årets Dansband vid Guldklavengalan 2008

Än en gång visade Kristianstadsbandet Lasse Stefanz att de är kungar på dansbandstronen. Med försäljnings- och publikrekord i Norden kammade de hem två Guldklavar vid kvällens gala i Malung, för Årets Dansband och Årets Album. Prisutdelaren, SVT-journalisten Janne Josefsson, var imponerad över bandet och berättar att han alltid lyssnat på dansbandsmusik.

Vid kvällens gala som sändes direkt i SR P4 i ett fullsatt folkets park i Malung delades 13 Guldklavar ut. Förutom att bli Årets Dansband fick Lasse Stefanz också pris för Årets Album, Vagabond, som sålt närmare 100 000 exemplar.

Årets Låt blev Skicka mig ett vykort med Thorleifs, komponerad av Åsa Karlström och Mats Larsson. En omtyckt melodi som toppat Sveriges Radios Kalaslista i åtskilliga veckor och som även vann årsomröstningen.

Juryns specialpris gick till Ulf Georgsson i Bhonus för hans ständigt brinnande låga för branschen och för att han alltid kämpat för att dansmusiken ska uppmärksammas.

Bland prisutdelarna märktes OS-världsmästaren i curling Anette Norberg, dragspelaren Roland Cedermark, dansbandsveteranen Sten Nilsson och Svensktoppsdrottningen Sonja Aldén.

Guldklavengalan arrangeras sedan år 2000 av Sveriges Radio, tidningen Får Jag Lov och Dansbandsveckan i Malung, med syfte att premiera och uppmärksamma svensk dansmusik och danskultur. Juryn består av representanter för de tre instiftarna av priset samt publiken (som har telefonröstat) som har en röst.

Dansband: Lasse Stefanz
Låt: Skicka mig ett vykort/Thorleifs, skriven av Åsa Karlström och Mats Larsson
Sångare: Anders Nordlund/Fernandoz
Sångerska: Erica Sjöström/Drifters
Gitarrist: Conny Ohlson/Fernandoz
Keyboardist: Erik Lihm/Erik Lihms
Basist: Håkan Liljeblad/Streaplers
Trummis: Hans Plahn/Sannex
Blåsare: Saxtrion i Bengt-Hennings
Album: Vagabond/Lasse Stefanz
Arrangör: Lena Widestrand/Brunnsparken Örebro
Årets Bjarne: Larz-Kristerz
Specialpris: Ulf Georgsson/Bhonus

För pressbilder: http://ftp.northworks.se/kund/guldklaven  

För mer information vänligen kontakta:

Thomas Deutgen, producent Guldklaven 2008
070-324 63 75

Lena Henriksson, pressinformatör P4
070-584 98 17